Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Huiskamerplanten

Kan jouw interieur wel wat groen gebruiken maar heb jij totaal geen groene vingers of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Plant Rebelz has got you covered! Wij helpen je graag met het vinden van jouw groene soulmates en favoriete huiskamerplanten!

De zoektocht naar de ideale huiskamerplanten

Huiskamerplanten heb je in alle soorten, maten én prijsklassen. Ben jij een gevorderde of beginnende plant parent? Dit kan veel invloed hebben op het kiezen van jouw nieuwe groene huisgenoot. Ben je een beginner? Dan is het handig om te starten met een huiskamerplant die niet te veel van je vraagt en ook niet te duur is. Mocht het dan even niet zo lekker gaan dan is dit niet zo erg. Ben jij al een gevorderde plant parent? Dan kun je jouw planten collectie uitbreiden met huiskamerplanten met bijzondere eigenschappen of planten die soms wat meer aandacht nodig hebben.

 

Kies de perfecte huiskamer plant
Let’s go on a green hunt! Ben jij jouw groene vingers nog aan het ontwikkelen? Dan is het slim om een plant te kiezen die jouw kennis kan laten maken met de wereld van huiskamerplanten. Denk aan een hoya, ficus of scindapsus. Dit zijn plantjes die niet te veel van je vragen en duidelijk maken wanneer ze dorst hebben. Het blad voelt dan meestal wat zacht aan of de bladeren gaan hangen en/of krullen om. Zijn jouw vingers al groen genoeg? Dan kunnen wij je blij maken met bijzonder groen geschut. Breng jouw plantgame next level met unieke plantsoorten die je niet overal kan kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Monstera Thai Constellation of een unieke alocasia soort zoals de Alocasia Dragon Scale? Deze  botanische blikvangers maken er ongetwijfeld een heel bijzonder feestje van!

 

Kies een pot voor je huiskamerplant
Nu je jouw soulmate hebt gekozen om je huiskamer mee op te fleuren is het tijd om zijn forever home te vinden. Een geschikte pot kiezen is misschien niet zo simpel als het klinkt. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van het juiste materiaal, de juiste grootte en of je bodemgaten in de pot wilt. Dit heeft allemaal invloed op de plant. Stop je huiskamerplant vooral niet in een tè grote pot, de potgrond blijft dan te lang vochtig voor de hoeveelheid wortels. Dit zal zorgen voor wortelrot en dat wil je jouw groene gezinslid natuurlijk niet aan doen. Wist je dat het soort materiaal ook invloed op de plant heeft? Ga je bijvoorbeeld voor een keramieken of rieten pot met daarin de plastic kweekpot dan heeft dit invloed op de hoeveelheid water dat je moet geven. Dit zijn namelijk geen materialen die van zichzelf water opnemen en blijven dus langer vochtig. Terracotta doet dit dan weer wel, hierdoor zal de potgrond sneller opdrogen. Let hier dus op wanneer je een nieuwe pot shopt. Staat jouw huiskamerplant graag wat droger? Dan is terracotta aan te raden. Heeft jouw huiskamerplantje wat sneller dorst? Dan is juist een sierpot aan te raden.

Zo style je jouw huiskamer plant

Plant? Check! Pot? Check! Jouw groene kameraad en zijn permanent home zijn gekozen. Maar hoe wil je jouw huiskamerplant stylen? Hierbij is het belangrijk om eerst naar de juiste standplaats te kijken. Een goede spot is ontzettend belangrijk. Is jouw plant liever het zonnetje in huis of juist een shadow hunter? Let hierop bij het kiezen van je plant. Heb je geen idee waar jouw rebel het liefst staat? Om het je makkelijk te maken vind je bij elke huiskamerplant handige icoontjes waarop vermeld staat waar jouw plant behoefte aan heeft. Deze kun je altijd opzoeken mocht je het even niet meer weten.

 

Veel succes met het kiezen van jouw favo huiskamer plant! Enne, één ding is zeker: jouw groene amigo komt aan in een gespreid bedje, wat wil jij als plant parent nu nog meer voor jouw groene kroost?

Ontdek onze tips

Kan jouw huiskamerplant wel wat extra verzorging gebruiken? Spit eens door onze verzorgingstips. 

Planten-Verzorgingstips