Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Dier- en kindvriendelijke kamerplanten

Kamerplanten, kinderen en dieren gaan nou eenmaal niet altijd samen. Het is daarom ontzettend belangrijk om van te voren na te gaan of de kamerplant die je wilt aanschaffen giftig is. Heb je dit gecheckt én heb je een dier- en kindvriendelijke kamerplant in huis gehaald? Dan kun je zorgeloos genieten van je nieuwe groene amigo!

We love plants! Wedden dat ook je trouwe viervoeter en kids fan zijn van deze groene goden. Over het algemeen is dit geen enkel probleem, maar er zijn kamerplanten die giftig kunnen zijn bij inname of aanraking. Ok, het leven is misschien niet helemaal zwart-wit. Waar de één misschien al gestrekt gaat van een hapje Monstera, heeft de ander een volledig oerwoud nodig om verschijnselen te krijgen, maar het is altijd handig om het zekere voor het onzekere te nemen. Vind je niet?! Niet voor niets krijgen wij met grote regelmaat van bezorge plant bezitters de vraag:  ‘’Is mijn plant giftig voor mijn kind, kat of hond?’’ 

Dit zijn dier- en kindvriendelijke kamerplanten

Gelukkig zijn er een heleboel kind-en diervriendelijke kamerplanten te vinden. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij onze favoriete voor je op een rijtje gezet. Komt ‘ie!

1. Bananenplant
2. Palm
3. Terrarium
4. Bromelia
5. Calathea
6. Graslelie

Laat ze maar knabbelen, knagen en kauwen die schatteboutjes van ons. Met deze dier-en kindvriendelijke kamerplanten heb jij er geen omkijken meer naar.

Pas op! Deze kamerplanten zijn giftig

De natuur is hartstikke slim: om niet beknibbeld of opgegeten te worden maken sommige planten gif aan. Dat zal ze leren, die huisdieren. Nou, gelukkig zijn wij mensen nog slimmer. Wij checken gewoon een lijstje van 6 planten (of plantsoorten) die veilig zijn voor je huisdier. Om onze geliefde kids en viervoeters vervelende klachten te besparen hebben wij een lijst met planten opgesteld die giftig zijn. Deze kamerplanten kun je dus beter niet in huis halen als je kinderen of dieren hebt:

Anthurium, Croton, Cyclaam, Dieffenbachia, Hedera, Kalanchoë, Kerstster, Lelie, Monstera, Oleander, Philodendron, Schefflera,  Spathiphyllum, Zamioculcas

Dit zijn slechts de veel voorkomende giftige kamerplanten, check daarom voor aanschaf altijd of een kamerplant giftig is.

Mochten je kind of huisdier toch van deze planten hebben gegeten, zal dit ze ook niet meteen fataal worden, maar ze kunnen er wel erg ziek van worden. De meest voorkomende symptomen zijn: buikpijn, braken, diarree, huidirritaties of een opgezwollen mond en keel.

Ontdek onze tips

Als je een nieuwe plant koopt wil je deze natuurlijk in opperbeste staat houden. Snappen we! Daarom geven wij je bij Plant Rebelz graag een heleboel handige verzorgingstips om je nieuwe dier- en kindvriendelijke kamerplant in topconditie te houden.

Planten-Verzorgingstips