Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Slaapkamer plant

Een beetje planten-gekkie heeft op elke plek in huis wel wat groen staan. Iedere ruimte heeft natuurlijk weer ander licht en vraagt om een andere plant. Zo kun je in je slaapkamer prima een kamerplant zetten, maar lang niet elke plant zal hier overleven. Gelukkig zijn er een heleboel kekke planten die van elke slaapkamer een heuse sleep-over maken. Of je er nu voor kiest om één eye-catcher neer te zetten of de hele slaapkamer te voorzien van groene goden, een slaapkamer plant doet het altijd goed!

Een slaapkamer plant, daar slaap je beter door

Naast pretty looks draagt het hebben van planten in je slaapkamer ook daadwerkelijk bij aan een beter humeur, meer nachtrust én opperste concentratie. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alle voordelen van het hebben van een slaapkamer plant voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

De voordelen van planten in je slaapkamer
Dat planten goed voor je zijn weten we al lang, maar wat doen ze nu echt voor je? We hebben 5 voordelen van het hebben van slaapkamer planten voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. Planten zorgen voor minder stress
Uit onderzoek blijkt dat het hebben van groene planten in je slaapkamer stress verminderd. De kleur werkt rustgevend, waardoor je je meer ontspannen én vrolijker voelt. Dus, last van stress? Kies voor een slaapkamer plant!

2. Planten zorgen voor een schone lucht in je slaapkamer
Planten nemen niet alleen stofdeeltjes maar ook schadelijke stoffen af. Zo verminderen ze kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Dit maakt ze een soort coole groene superhelden. Vind je niet?!

3. Slaap lekker met planten in je slaapkamer
Moeite met in slaap vallen of word je ’s nachts vaak wakker? Vervelend, maar goed nieuws! Luchtzuiverende kamerplanten zorgen namelijk voor een beter luchtklimaat en meer zuurstof in je slaapkamer. Daarnaast hebben planten in je slaapkamer een rustgevende eigenschap. Wedden dat jij lekkerder slaapt met een slaapkamer plant op je nachtkastje!

4. Minder last van hoofdpijn dankzij planten
De luchtzuiverende eigenschap van planten helpt tegen hoofdpijn. Onderzoekers ontdekten dat sommige planten chemicaliën zoals: benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht kunnen halen. Ok, nu even in Jip & Janneke taal: Formaldehyde is een gas dat bij productie van leer en tapijt wordt gebruikt, het komt dus in bijna ieder interieur wel voor. Dit stofje kan vervelende klachten zoals hoofdpijn veroorzaken. Gelukkig weten onze groene helden daar wel raad mee!

4. Zeg maar vaarwel tegen vervelende snurkgeluiden
Lig jij soms úren wakker door de snurkgeluiden van je lover? Dat kan knap vervelend zijn. Gelukkig is er een oplossing! Er is namelijk een plant, de Bromelia Corona (ananasplant) om precies te zijn, die korte metten maakt met vervelende snurkgeluiden. Deze toffe plant wordt daarom niet voor niets de anti-snurk-plant genoemd.

Een slaapkamer plant kopen

In ons assortiment vind je verschillende slaapkamer planten. We verzorgen ze tot in de puntjes. Zo werken we met biologische gewasbescherming, zodat we de natuur de natuur laten en doen we er alles aan om de ideale omstandigheden te creëren waar onze kleine bananenplanten groot en sterk worden.

Shop je favoriete slaapkamer plant bij Plant Rebelz
Slaapkamer planten genoeg dus! Bij Plant Rebelz maken we planten shoppen een fluitje van een cent. We bezorgen ze als boodschappen, regelrecht van de kweker naar jouw slaapkamer. Kakeltje vers dus, en helemaal slaapkamer ready; in een pot of mand. Zonder te hoeven slepen én zonder vieze handen. Zo creëer je in een handomdraai je eigen urban jungle, gewoon bij in huis!

Naast onze groene goden voor in de slaapkamer, staat de shop bovendien bol van de potten, terrariums en droogbloemen. Alles wat je nodig hebt voor je eigen botanische jungle, kortom. Plantastic!

Ontdek onze tips

Geen groene vingers? Geen probleem!

Save a Rebel box