Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Pannenkoekenplant

Voor iedereen die wél van planten houdt, maar het stiekem ook wel prima vindt als die rebels een beetje voor zichzelf kunnen zorgen: de pannenkoekenplant! Deze power plant doet het namelijk prima bij mensen zonder groene vingers. Zo nu en dan een shotje water, af en toe wat lieve woorden en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

Pannenkoekenplant: een échte musthave plant

Wij krijgen al trek bij het horen van deze sappige woorden, van de pannenkoekplant maakt ieder hart een sprongetje. Je kunt hem ook wel kennen als de Pilea Peperomioides, maar in China staat hij bekend als de Chinese Money Plant. Vroeger, heel heel vroeger in de jaren ’70, was de pannenkoekenplant mega popiejopie. Gelukkig maakt deze rakker de afgelopen jaren een flitsende comeback. Woonkamers, slaapkamers, restaurants en tijdschriften, deze rakker heeft zijn modellen carrière helemaal onder controle. Wij snappen wel waarom! Zo’n vrolijke rakker met luchtzuiverende superkrachten wil toch iedereen?

Een Pannenkoekenplant verzorgen kan iedereen

Pannenkoekenplant verzorgen is ook nog eens een fluitje van een cent, zelfs als je geen groene vingers hebt. Ze zijn niet zo veeleisend, knap en ook nog eens heel gezellig! Als het aan ons ligt is dat alles wat je zoekt in het leven. Deze rakker hoeft maar eens in de week water, de grond moet gewoon een beetje vochtig zijn. Mocht je echt heel lief willen zijn voor jouw plant dan kun je hem af en toe sproeien met een plantenspuit. Vervolgens een nat doekje eroverheen en de bladeren schijnen net als echte diamanten!

Qua standplaats is de Pannenkoekenplant ook de beroerdste niet. Hij luistert maar al te graag naar je bedtime stories op je nachtkastje, kledingkast of op dat ene tafeltje waar altijd al je vuile was op eindigt. Verder kan hij je ook prima vergezellen in je badkamer, zodra hier af en toe maar een zonnestraaltje naar binnenkomt. Nu snappen wij dat jij ook een zonnestraaltje bent, maar een echt zonnestraaltje van de zon kan hij erg op prijs stellen. Deze vrolijke topper vindt het ook maar al te leuk om te zwaaien naar de voorbijgangers op de stoep, een plekje in de spotlight van de vensterbank werkt prima! Als laatst is hij ook uitermate geschikt voor op de eettafel. Nasi voeren kunnen we niet aanraden, hij hoeft alleen een slokje water, makkie!

 

Kortom, de Pilea Peperomioides, Chinese Money Plant of gewoon Pannenkoekenplant is alles waar jij al jaren van droomt. Of dit nou dagdromen was of je ergste nachtmerrie, wij beloven je dat deze plant een groot succes gaat zijn! Koop jouw Pannenkoekenplant snel online bij Plant Rebelz en neem voor de uitgebreide protips een kijkje op onze verzorgingspagina! 

Ontdek onze tips

Geen groene vingers? Geen probleem voor de pannenkoekenplant! Om je Pannenkoekenplant toch in topconditie te houden hebben wij onze beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Save a Rebel box