Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Half schaduw planten

Het vinden van de perfecte plant kan nog knap lastig zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een plant met een makkelijk karakter? Of zoek je liever een plant die onwijs lekker gaat op een plekje in de schaduw? In dat gevoel moet je zeker even scrollen. Hier vind je namelijk een heleboel tropische toppers die prima kunnen vertoeven op een plekje half in de schaduw.

Leuk hoor al die planten termen, maar even voor alle groentjes onder ons. Half schaduw planten, wat bedoelen we daar nu precies mee? We snappen dat er als planten dummie soms veel op je afkomt, maar laat je niet afschrikken door alle plant mommy’s op Instagram. Wij zijn jouw mama botanica én leren je werkelijk alles wat je wilt weten over planten. Wel in Jip & Janneke taal natuurlijk, zo houden we het leuk.

Even terug naar die half schaduw planten, dit zijn planten die moeite hebben met kiezen, het zijn de rebelse planten in ons assortiment. Ze nemen namelijk niet genoeg met alleen zon, ze willen af en toe ook lekker afkoelen in de schaduw. Een plekje in huis waar de plant dus de helft van de dag kan shinen in de zon en de andere helft kan after sunnen in de schaduw. Dat is waar je een half schaduw plant gelukkig mee maakt.

Wat zijn half schaduwplanten?

In tegenstelling tot de meeste kamerplanten kunnen half schaduwplanten prima overleven op een plekje met wat minder zon. Meer weten over half schaduwplanten? Wij vertellen je graag wat over deze geweldige blikvangers. Er zijn namelijk een heleboel kamerplanten die gewend zijn aan een semi donkere omgeving. Deze zogeheten half schaduw planten vinden hun roots in de jungle. Hier hebben ze maken gehad met zowel zon als schaduw zon. Niet gek dus dat ze dit wensenlijstje meenemen naar jou, zodat ze zich bij jou in huis toch ook een beetje thuis voelen.

Dit zijn de tofste half schaduwplanten van dit moment
Benieuwd welke kamerplanten prima in halve schaduw kunnen staan en ook nog razend populair zijn? We hebben onze favoriete half schaduwplanten voor je op een rijtje gezet. Komt ‘ie!

1. Kentia palm (Howea Foresteriana)
Met de Kentia Palm haal je een topper van een half schaduwplant in huis. De Kentia heeft maar weinig verzorging nodig en overleven op een plekje in de schaduw? Dat is voor de Kentia geen enkel probleem. Ok, zo nu en dan wat zonnestralen doet elke plant goed, dus ook de Kentia, half schaduw plant dus 😉

2. Dieffenbachia
De Dieffenbachia hangt een beetje tussen de categorie halfschaduw en schaduw. Gefilterd licht is dan ook het beste voor deze kamerplant. Probeer daarom een met behulp van een gordijn een soort barrière tussen de Dieffenbachia en de zon te creëren.

3. Dracaena (drakenbloedboom)
De dracaena is misschien wel de makkelijkste kamerplant die er bestaat. Hij is hufterproof en kan prima tegen een stootje. Ook een plekje in half in de schaduw is voor de dracaena geen enkel probleem. Dus heb je nog een semi donker hoekje over die wel wat flair kan gebruiken? Dracaena is jouw groene vriend.

4. Graslelie (Chlorophytum comosum)
De graslelie is mega populair en dat is niet voor niets. Deze knappe kop weet zich altijd razendsnel aan te passen. Hierdoor kun je hem overal neerzetten. Het klinkt hard, maar de graslelie is prima bestand tegen verwaarlozing. Het is zelfs zo dat je een graslelie om zeep kunt helpen door hem een plekje in de zon te geven. Oops, niet doen dus! Kortom, de graslelie is de perfecte half schaduwplant.

5. Sansevieria (vrouwentong)
De Sansevieria is één van de meest makkelijke planten op aarde. Hij stelt zo weinig eisen dat het ‘m simpelweg niet kan schelen of hij nu in de zon of schaduw staat. Jij mag kiezen, ideaal dus voor als je graag de touwtjes in handen hebt!

Half schaduwplanten? Die koop je bij Plant Rebelz

Kamerplanten geven je zoveel meer dan zuurstof en schone lucht. Ze zorgen voor een geluksgevoel en maken je bewust van al je zintuigen. Aan kamerplanten heb je dus nooit genoeg.

Op zoek naar een toffe half schaduwplant? Goed nieuws: in het assortiment van Plant Rebelz vind je ontzettend veel stoere en rebelse planten die prima op zo’n plekje kunnen vertoeven. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij onze favoriete half schaduwplanten voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Nooit meer sjouwen met half schaduwplanten
Kamerplanten in je vensterbank zijn zó 2019. Tegenwoordig willen we genieten van groen op elke plek in huis. Dankzij de botanische blikvangers van Plant Rebelz kun je elk hoekje van je huis omtoveren tot een ware Urban Jungle.

Bestel je favoriete half schaduwplant bij Plant Rebelz. Wij zorgen ervoor dat hij heelhuids bij jou thuis belandt. Dit doen we door hem met veel liefde in onze speciale planten verpakking te vervoeren. Dus geen paniek: jouw nieuwe huisgenoot arriveert – binnen 1-3 werkdagen – puntgaaf en on fleek bij je thuis. Ready to plant party! De multifunctionele verzenddoos is volledig recyclebaar, maar doet het na gebruik ook prima als kattenkasteel, poppenkast of bijzettafel. Zo groen zijn we!

Ontdek onze tips

Wil je weten hoe je jouw half schaduwplant het beste kunt verzorgen? Dan moet je op onze verzorgingspagina zijn. Daar vind je alle ins & out’s als het op verzorging aankomt. Lees je mee?

Save a Rebel box