Close
Skip to content

Gratis gift bij een order vanaf 59,-!

Schaduwplanten

Op zoek naar toffe schaduw kamerplanten? Goed nieuws! In het assortiment van Plant Rebelz vind je een heleboel stoere en rebelse planten die prima in de schaduw kunnen overleven.

Op zoek naar een toffe schaduwplant? Goed nieuws! In het assortiment van Plant Rebelz vind je een heleboel stoere en rebelse planten die prima in de schaduw kunnen overleven. Nog nooit van de term schaduwplanten gehoord? Geen zorgen, we nemen het je niet kwalijk. Of je nu een Mama Botanica of een Groen Groentje ben, wij leren jou alles over planten. Dus ook over schaduwplanten. Tja, schaduwplanten, ze bestaan echt. Ideaal voor dat ene donkere hoekje waar je nog wat groen mist. Meer weten over schaduwplanten? Lees dan snel verder, we vertellen je er alles over.


Wat zijn schaduwplanten?
In tegenstelling tot de meeste kamerplanten kunnen schaduwplanten prima overleven op een plekje zonder zon. Ok, geen enkele plant houdt het natuurlijk lang vol zonder licht. Dus een klein beetje indirect licht is een must. 

Alles over schaduwplanten binnen

Meer weten over schaduwplanten binnen? Wij vertellen je graag meer over deze waanzinnige blikvangers. Er zijn namelijk een heleboel kamerplanten die gewend zijn aan een donkere omgeving. De roots van deze schaduwplanten voor binnen liggen in de donkere gebieden van de jungle. Hier zijn ze opgegroeid in de onderste lagen van het woud. En, ja je snapt het al. Hier komt natuurlijk geen direct zonlicht. Mazzel voor ons, zo kunnen wij elk hoekje omtoveren tot een ware Urban Jungle.

Dit zijn de tofste schaduwplanten van dit moment
Benieuwd welke kamerplanten prima in de schaduw kunnen staan en ook nog razend populair zijn? We hebben onze favoriete schaduwplanten voor je op een rijtje gezet. Komt ‘ie!

 1. Kentia palm (Howea Foresteriana)
  Met de Kentia Palm haal je een topper van een schaduwplant in huis. De Kentia heeft maar weinig verzorging nodig en overleven op een plekje in de schaduw? Dat is voor de Kentia geen enkel probleem. Kentia is een shaduw hunter eerste klas!
 1. Rhapis Palm (Bamboepalm)
  De Rhapis voelt zich van alle schaduwplanten misschien nog wel het meest in zijn nopjes op een plekje in de schaduw. Er is geen kamerplant die zo donker kan staan als de Rhapis. Geef je de Rhapis een plekje in de schaduw? Dan zal hij je bedanken in vorm van prachtige donkergroene bladeren. Ah… wat lief, dank je wel Rhapis!
 1. Dieffenbachia
  De Dieffenbachia hangt een beetje tussen de categorie halfschaduw en schaduw. Gefilterd licht is dan ook het beste voor deze semi schaduwplant. Probeer daarom een met behulp van een gordijn een soort barrière tussen de Dieffenbachia en de zon te creëren. 
 1. Dracaena (drakenbloedboom)
  De dracaena is misschien wel de makkelijkste kamerplant die er bestaat. Hij is hufterproof en kan prima tegen een stootje. Ook een plekje in de schaduw is voor de dracaena geen enkel probleem. Dus heb je nog een donker hoekje over die wel wat flair kan gebruiken? Dracaena is jouw groene vriend.
 1. Graslelie (Chlorophytum comosum)
  De graslelie is mega populair en dat is niet voor niets. Deze knappe kop weet zich altijd razendsnel aan te passen. Hierdoor kun je hem overal neerzetten. Het klinkt hard, maar de graslelie is prima bestand tegen verwaarlozing. Het is zelfs zo dat je een graslelie om zeep kunt helpen door hem een plekje in de zon te geven. Oops, niet doen dus! Kortom, de graslelie is de perfecte schaduwplant.
 1. Calathea
  De Calathea is een bijzondere, misschien een beetje spooky zelfs. Zijn bladeren kunnen namelijk ritselen en kraken. Ja, echt waar! Ben jij een nachtbraker? Dan kunnen jullie beste vrienden worden. Blijf er eens een avondje voor op en aanschouw de unieke eigenschappen van de Calathea. We dwalen af, het ging over schaduwplanten. En als we het over schaduwplanten hebben, dan hebben we het over de Calathea. 
 2. Sansevieria (vrouwentong)
  De Sansevieria is één van de meest makkelijke planten op aarde. Hij stelt zo weinig eisen dat het ‘m simpelweg niet kan schelen of hij nu in de zon of schaduw staat. Jij mag kiezen, ideaal dus voor als je graag de touwtjes in handen hebt!

Nooit meer sjouwen met schaduwplanten

Kamerplanten in je vensterbank zijn zó 2020. Tegenwoordig willen we genieten van groen op elke plek in huis. Dankzij de botanische schaduw toppers a.k.a. schaduw kamerplanten kun je elk donker hoekje van je huis omtoveren tot een ware Urban Jungle. 


Bestel je favoriete schaduw kamerplanten bij Plant Rebelz
Je hebt schaduw kamerplanten en je hebt schaduw kamerplanten. Bij Plant Rebelz zijn we van de laatste categorie. Daarom shop je bij ons alleen de allertofste schaduw kamerplanten. Stuk voor stuk uniek en geleverd in absolute top conditie. We leveren ze als boodschappen, gewoon tot aan de deur. Scheelt jou weer een hoop gedoe én pijn in je rug. Nu kun jij je bezighouden met wat je écht belangrijk vindt, online planten shoppen bijvoorbeeld!

Ontdek onze tips

Geen groene vingers? Geen probleem!

Save a Rebel box